Slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije u Voćinu

Središnje slavlje 25. obljetnice Požeške biskupije bit će u nedjelju, 21. kolovoza 2022. godine na blagdan Gospe Voćinske. Svojim okupljanjem u njezinu svetištu iz svih župa naše Biskupije očitovat ćemo kako svoje crkveno zajedništvo živimo „jednodušno postojani u molitvi“ s Marijom Isusovom Majkom.
Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti Manjom bazilikom svetišnu crkvu koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom sv. Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji.
Istodobno, svjesni koliko dugujemo upravo Isusovoj Majci u našem biskupijskom hodu s „Isusom Kristom danas i uvijeke“ spomenut ćemo se i 25. obljetnice kako je Voćin postao biskupijsko svetište. Pozivam vjernike Požeške biskupije da svojim hodočašćem u središnje marijansko biskupijsko svetište na blagdan Gospe Voćinske budu dionici našeg velikog biskupijskog slavlja radosti i zahvaljivanja. Toga dana svi hodočasnici imat će mogućnost postići potpuni oprost u Voćinu pod uobičajenim uvjetima.

Izvor: Požeška biskupija (facebook.com/pozeska.biskupija)