Obljetnica krunjenja lika Majke Božje Voćinske

Utorak 7. lipnja u Voćinu se obilježilo 19 godina otkako je sv. Ivan Pavao II za vrijeme svog trećeg posjeta Hrvatskoj okrunio lik Majke Božje Voćinske.

Ova obljetnica obilježena je hodočašćem starijih osoba iz umirovljeničkih domova sa područja Požeške biskupije. Euharistiju je predvodio požeški biskup Antun Škvorčević. Ista je i prenošena putem interneta kako bi je i ostali mogli pratiti, a osobito stariji i nemoćni koji nisu u mogućnosti hodočastiti u Voćin. Kako je objavljeno na službenim stranicama Požeške biskupije biskup Škvorčević kazao je hodočasnicima „da su došli u Voćin kako bi svoje životne terete podijelili s Marijom Isusovom Majkom, koja je sve njih pod križem Isusovim na svoj način već primila za svoju ljubljenu djecu.

Rekao je da uvijek kad joj otvorena srca iskazujemo svoju odanost i njoj se povjeravamo, ispunjamo se onom Isusovom snagom koje je ona bila dionica pod križem, jedino moćnom pobijediti naše ljudske nemoći, osobito u starijim godinama i na granici smrti. Pozvao ih je da zahvale Isusovoj Majci za njezinu prisutnost u ovom svetištu, za ohrabrenje i utjehu koju im ovdje daruje.“

MP

Foto: Službene stranice Požeške biskupije (pozeska-biskupija.hr)