Izgradnja širokopojasnog svjetlovodnog interneta na području Općine Voćin

Projekt izgradnje širokopojasnog svjetlovodnog interneta na području općina Crnac, Čačinci, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje, Voćin i Zdenci financiran je iz fondova Europske Unije, a rok završetka mu je 31. listopada 2023.

Informativni centar Virovitica izvještava da je u ožujku skopljen ugovor vrijedan 39.446.503,04 kuna za izgradnju i projektiranje širokopojasnog interneta između izvođača Roaming grupe i nositelja projekta virovitičko-podravske županije.

Ovim bi projektom svakom kućanstvu na području osam općina koje sudjeluju u projektu trebala biti osigurana brzina interneta od 30 do 100 Mbps.

Kako izvještava ICV virovitičko-podravski župan Igor Andrović rekao je da– Ovim projektom smo pokazali koliko nam je važan ruralni razvoj naših općina na području Virovitičko-podravske županije, jer svatko, ma gdje živio, u velikom gradu ili malenom naselju, zaslužuje imati uvjete modernog doba. Brzi internet u budućnosti, zbog količine podataka koji će “kolati tom autocestom budućnosti”, bit će od velike važnosti.

MP