Istraži Papuk srcem – Osnovna škola Voćin ugostila SOS Dječje selo Ladimirevci povodom Dana osnovne škole Voćin

Ovogodišnje obilježavanje Dana osnovne škole Voćin proteklo je u drugačijem ozračju nego
proteklih godina. „Poduplali smo dječji smijeh, ostvarili velik broj novih prijateljstava, ispunili školsku zgradu i Papuk pozitivnom energijom.“ – poručuje ravnateljica OŠ Voćin, Ines Gužvić. Realizacija projekta Istraži Papuk srcem započela je 7. lipnja u sklopu kojeg je obilježen i Dan osnovne škole Voćin. Ideja o projektu rodila se prije mjesec dan u razgovoru entuzijasta voćinske škole. Želja je bila stvoriti projekt koji će svakom godinom rasti, s ciljem razvijanja empatije, širenja prijateljstava, „lovom na više trenutaka bez ekrana“ i uključivanjem socijalno osjetljive skupine, domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi koja će, zajedno s učenicima idjelatnicima OŠ Voćin, istraživati Papuk na dvodnevnom izletu.

Ove godine gosti su bila djeca i djelatnici SOS Dječjeg sela Ladimirevci.  Dječji osmjesi preplavili su radionice oslikavanja osim toga tu su bile i sportske radionice, radionica o posebnosti Papuka, glazbene, kreativne, te radionica o pružanju prve pomoći.
Prvi je dan, ispunjen brojnim aktivnostima i prirodnim okruženjem, završio je noćenjem u
Planinarskom domu na Jankovcu. Prvo iznenađenje drugog dana projekta bili su vitezovi
Reda Ružice grada koji već godinama posjećuju SOS dječje selo Ladimirevci. Na Jankovcu su poučavali djecu streličarstvu, mačevanju i drugim vještinama, a nakon što su mali vitezovisvladali brojne srednjovjekovne vještine, projekt se nastavio u Voćinu, posjeti Geo info centru uz ljubazno i stručno vodstvo.

Nakon dva, potpuno ispunjena dana, 8.lipnja učenici i djelatnici OŠ Voćin ispratili su svoje goste iz SOS Dječjeg sela Ladimirevci s ogromnim osmjesima, mnoštvom zagrljaja i prigodnim poklonima.

„U vremenu koje nas uči svemu i o svemu, a najmanje suosjećanju, Projektom planiramo
vratiti izgubljeno i približiti djeci osjećaj empatije, tolerancije, razumijevanja i uvažavanja.
Zahvaljujem svima koji su svojom nesebičnom podrškom omogućili da ideja ne ostane samo zamisao već doživi realizaciju i to TZ Vrata Papuka , Hrvatskim šumama , PP Papuk, Općini Voćin, Općini Čačinci, Virovitičko-podrav

skoj županiji te brojnim donatorima koji su željeli ostati anonimni. Hvala učenicima, djelatnicima, te predsjednici vijeća roditelja na nesebičnom angažmanu i trudu.“ – poručuje ravnateljica OŠ Voćin. Iz Osnovne škole Voćin poručuju kako Papuk istražuju srcem i iduću godinu i nadaju se kako će ovakvi vikendi na Papuku postati tradicija koje će se rado sjećati generacije koje dolaze.

IG, MŠ