Voćin – najposjećenije pojedinačno naselje na destinaciji Slavonija i Podravina

U 2022. godini turizam u Virovitičko-podravskoj županiji dosegao je nove vrhunce. Novi turistički sadržaji, velika ponuda obnovljenih dvoraca i posjetiteljskih centara te sve popularniji Papuk Virovitičko-podravska županija predstavljaju uistinu velik izbor za turiste.

Ono što je Voćinčanima vjerojatno najzanimljivije je da prema riječima direktorice Turističke zajednice VPŽ Martina Jakelić “Voćin s raskošnom papinskom bazilikom, odnosno marijanskim Svetištem Gospe Voćinske i Geo info centrom predstavlja najposjećenije pojedinačno naselje na destinaciji Slavonija i Podravina”.

2022. godina uistinu je velika za turistički razvoj Voćina.U veljači  je otvoren za posjetitelje Geo info centar, gdje se može upoznati fascinantna povijest i sadašnjost Papuka kroz brojne multimedijalne i interaktivne postave. Jedan od najmodernijih visitor centara Hrvatske prostire se na 800 četvornih metara, a predstavlja jednu od vodećih atrakcija kojima Park prirode Papuk obiluje. Drugi najvažniji događaj dakako je uzdizanje voćinske crkve na čast manje bazilike koje je proglašeno i proslavljeno velikim misnim slavljem 21. kolovoza ove godine.

mp

Izvor: www.zupan.hr, Foto: Geo info centar (Kristija Toplak), mp