Virovitičko-podravska županija ulaže u škole

Više od 1.300.000,00 kuna vrijedna je oprema koju je Virovitičko-podravska županija uložila samo u škole u – Voćinu, Mikleušu, Čačincima, Velikom Rastovcu, Crncu, Čađavici te u gradu Orahovici. Riječ je o – informatičkoj opremi, pametnim pločama, novom namještaju u učionicama, kuhinjskim uređajima, unutarnjoj stolariji, obnovljenoj sportskoj dvorani…

– To je naša obveza i dužnost kao osnivača škola. Učenici u svim našim školama moraju imati jednake uvjete za učenje, a učitelji jednake uvjete za rad, bilo gdje da se nalaze, bilo to u gradu ili ruralnim dijelovima – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz kojega su škole u Voćinu, Mikleušu, Čačincima, Velikom Rastovcu, Crncu, Čađavici te u grada Orahovici, obišli i zamjenik župana Marijo Klement i pročelnica za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić. Uz njih, te uz ravnatelje škola u navedenim mjestima, škole su obišli i načelnici općina – Voćin (Predrag Filić), Mikleuš (Robert Grabar), Čačinci (Alen Jurenac), Crnac (Mato Damjan), Zdenci (Tomislav Durmić),  Čađavica (Mirko Rončević), te gradonačelnik Orahovice Saša Rister.

– Ulažemo u zgrade, energetske obnove i opremu, no znamo da bez učitelja nema ni kvalitetnog rada ni razvoja djece. Ljudi su ključ svega, ključ uspjeha. Učitelji i naša djeca, uz našu pomoć, kao osnivača, ali i potporu gradova i općina, zaslužuju najbolje, jer oni su naša budućnost – zaključio je župan Andrović.

Izvor: Virovitičko-podravska županija (www.vpz.hr)
Foto: Kristijan Toplak