U Voćinu održan koncert polaznika i učitelja Glazbene škole Milka Kelemena

Večeras (ponedjeljak) je u Voćinu u dvorani Osnovne škole Voćin održan koncert ”Viva la musica” koji su priredili polaznici Glazbene škole Milka Kelemena Slatina.

Iako je najavljeno da će se koncert održati na Trg Gospe Voćinske pokraj Hrvatskog doma zbog kišovitog vremena koncert je održan u dvoranu Osnovne škole Voćin. Oko sto polaznika Glazbene škole te njihovih učitelja izvodili su poznate domaće i svjetske uspješnice i to na tamburicama, gitarama, harmonikama, puhačkim, gudačkim i električnim instrumentima te zborskim pjevanjem.

Cilj ovog projekta je zajedničko muziciranje učenika i učitelja Matične škole iz Slatine i PO Orahovica, ali i animiranje budućih učenika za upis u Glazbenu školu Milka Kelemena te upoznavanje građanstva s mogućnostima koje ova glazbena škola nudi.

Plan je da se ovaj projekt provodi svake dvije godine, pa će se 2025. godine u isti uključiti i učenici PO Voćin koji je s radom započeo 2021. godine koji će tada biti spremni za ovakav tip nastupa jer učenici tek od trećeg razreda pohađaju skupna muziciranja.

mp