Projekt mlade voćinske udruge jedan od 17 ekoloških projekata čiju realizaciju podržava dm

U ponedjeljak, 11. srpnja, dm je uručio potvrde o odabiru 17 ekoloških projekata čiju će realizaciju podržati s više od 800.000 kuna. Među odabranim projektima su i oni usmjereni na korištenje solarne energije, zbrinjavanje otpada, očuvanje ugroženih životinjskih vrsta, uređenje i čišćenje okoliša te edukaciju.

Jedan od 17 odabranih projekata je i projekt Udruge za razvoj lokalne zajednice RAST iz Voćina. RAST je prijavio projekt pod nazivom “Dud lista gdje teče rijeka čista” čiji je cilj koji će kroz akciju čišćenja rijeke Voćinke i obnovu parka Dudnjak novim sadnicama duda, ponuditi svojim sumještanima nov prostor za druženje i rekreaciju. Same volonterske akcije popratit će radionice i izrada edukativnih materijala čiji je cilj upoznati lokalno stanovništvo o povijesti i važnosti parka s jedne strane, i važnosti pravilnog zbrinjavanja otpada s druge. Glavni dio projekta  “Dud lista gdje teče rijeka čista” održat će se u rujnu, a jedino će sadnja novih sadnica duda, zbog vremenskih uvjeta sadnje, biti organizirana krajem studenog.

Inače, na dm-ov natječaj {ZAJEDNO} za zelene ideje prijavilo se više od 300 projekata u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji. Među prijavljenima dm je za realizaciju odabrao projekte koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode.

Izvor: mp, Hina, www.glasistre.hr

Foto: dm