Pripreme u Voćinu u punom jeku

Pripreme za 21. kolovoz u Voćinu su u punom jeku. Ako netko do sada ne zna, 21. kolovoza u Voćinu održava se velika proslava 25. obljetnice Požeške biskupije. Uz tu veliku obljetnicu kao što je već ranije najavljeno voćinska će crkva biti uzdignuta na čast bazilike.
Za očekivati je da događaj ovakve magnitude zahtjeva dosta priprema i organizacije. Tako da se širom Voćina već početkom ovog mjeseca užurbano radi, čisti, gradi kako bi sve bilo spremno za veliko slavlje.
Treba napomenuti da se 21. kolovoza očekuju veće gužve i posebna regulacija prometa od strane policijskih službenika. Na taj dan treba pripaziti u pri vožnji prema ili iz smjera Voćina jer će biti organizirano nekoliko kolona hodočasnika koji će se pješke zaputiti prema Voćinu.

Zbog lakše organizacije na stranicama Požeške biskupije objavljena je i karta na kojoj su označene zone gdje je predviđeno parkiranje, lokacije toaleta, pitke vode i ostalih bitnih usluga. Istu kartu možete pogledati i u elektroničkom obliku na https://bit.ly/3v49ZcW .

mp