PP Papuk raspisao natječaj za uporabu logotipa 100% Papuk i slogana “S gore koja pamti more”

Kako bi se u što većoj mjeri ostvarila i promovirala svrha osnivanja i zaštite Parka prirode Papuk i Geoparka Papuk te s njima povezane aktivnosti Javna ustanova Park prirode Papuk je izradila Pravilnik o uvjetima dodjele prava na uporabu logotipa “100% Papuk” i slogana „S gore koja pamti more” .

Pravo korištenja logotipa i slogana dodjeljuje se proizvodima i uslugama koji posjeduju kontrolirano podrijetlo proizvoda ili lokaciju pružanja usluga na užem zaštićenom području Parka prirode Papuk, području Geoparka Papuk, na području gradova Orahovice i Kutjeva te općina Voćin, Čačinci, Kaptol, Velika i Brestovac ili održivu proizvodnju i/ili preradu te održivo upravljanje.

Logotip je znak povjerenja, kvalitete, zemljopisnog podrijetla, održivog i ekološki prihvatljivog upravljanja, zaštite prirode i tradicije s kojom Korisnik logotipa i slogana, koji je stekao pravo na njihovu uporabu, na tržištu osigurava proizvode i usluge koji su njima označeni te kvalitetu, podrijetlo, održivo i ekološki prihvatljivo upravljanje, kao i poštivanje tradicije u skladu sa zahtjevima.
Cilj je ostvariti međusobnu suradnju i povezivanje lokalnih proizvođača s područja Parka s ugostiteljskim objektima, omogućiti ima bolji plasman proizvoda, poboljšati promociju te im na taj način pomaći stvoriti uvjete za proširenje proizvodnje ali i tržišta.

Također, posjetiteljima Parka prirode Papuk omogućujemo da isprobaju gastornomski suvenir, zastupljen u cijelome svijetu a kojim se omogućuje sjajna sinergija plasmana na tržište lokalnih proizvođača te promocija ljepota svoga kraja.

Više o natječaju možete pročitati na službenim stranicama PP Papuk.

Izvor i foto: PP Papuk