Otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca

TZ Vrata Papuka u partnerstvu s HSLU Jelen Voćin, u sklopu obilježavanja 14. Voćinske kestenijade Vas poziva na otvoreno prvenstvo Voćina u kuhanju čobanca pod nazivom “Zlatni fertun”.

Natjecanje u pripremi ove tradicionalne slavonske delicije održat će se u subotu, 21. listopada s početkom u 12 sati na Trgu Gospe Voćinske u Voćinu.

Za vrijeme pripreme i tijekom cijelog popodneva, zabavljat će nas TS Sokak slavonski.

PROPOZICIJE NATJECANJA:

Svaka natjecateljska ekipa može imati 2 člana. Organizator osigurava: 1 kg divljači, 1 kg luka, 1 l ulja, bocu mineralne vode te piće osvježenja za natjecatelje. Natjecatelji su obvezni sa sobom ponijeti kotlić, kuharski pribor te potrebne namirnice i začine. Stručni žiri čine 3 člana, a elementi koji se ocjenjuju su: izgled, okus, saft te ukupni dojam. Svi natjecatelji dobivaju zahvalnice, a najuspješnijima osigurana su prigodna priznanja i Zlatni fertun kao trofej.

Okupljanje natjecatelja predviđeno je do 12 sati kad započinje kuhanje. Završetak natjecanja i ocjena čobanaca od strane stručnog žirija bit će oko 16:30 nakon čega će uslijediti proglašenje pobjednika, zajednički ručak natjecatelja i gostiju.

Prijave za natjecanje otvorene su do četvrtka 19. listopada 2023., a primaju se putem telefona 033/648-204 ili 091/943-7657 – Kontakt: Mislav

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na telefon.

Foto: Matija Turkalj