Otvorena nova zgrada šumarije u Voćinu

U četvrtak 2. ožujka 2023. otvorena je nova zgrada podružnice Hrvatskih šuma u Voćinu. Zgrada je izvorno sagrađena 1999. godine za potrebe policije, a nakon ukidanja postaje u Voćinu zamjenom nekretnine 2004. godine ova zgrada ulazi u vlasništvo Hrvatskih šuma. Adaptaciju zgrade započinje Uprava šuma Našice 2018. godine što se nastavlja i formiranjem uprave u Slatini 2019. godine. Sama zgrada je prevelika za šumariju pa će se ona smjestiti u prizemlju, dok će se prvi kat iznajmiti kao poslovni prostor za koji je PP Papuk već pokazao interes.

Svečanosti otvorenja nazočili su mnogi gosti među kojima su i predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljko Dujić, voditelj Uprave šuma podružnice Slatina Tomo Baturina, načelnik Općine Voćin Predrag Filić te Virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Predsjednik Uprave Hrvatskih šuma Nediljka Dujića istaknuo je “mi smo danas u službenom posjetu ovom području. Vesele me ovakve investicije koje doprinose razvoju, opstanku i ostanku mladih na ruralnim područjima. Možemo najaviti i novi projekt Hrvatskih šuma na ovom području – novu Šumariju u Ćeralijama.”

mp