Na voćinskim jezerima uskoro novi turistički sadržaji

U sklopu projekta ”Rekreacijsko-turistički sadržaj na području Klokočevac” Općina Voćin na području voćinskih jezera gradi nove turističke sadržaje. Riječ je o rekreacijsko-turističkom projektu koji u svojoj prvoj fazi predviđa izgranju restorana, a u drugoj uređenje jezera te drugih popratnih objekata, poput bungalova.

Otvorenje radova odražno je 26. kolovoza kojem su nazočili načelnik Općine Voćin Predrag Filić, župan Virovitičko-podravski Andrović, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Dinko Begović, slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić, načelnik Općine Čačinci Alen Jurenac, predsjednik Općinskog vijeća Voćin Roko Perić, predstavnici udruga i društava kao javnih ustanova s područja općine Voćin te mještani Voćina.

– Sigurno da ovakav jedan turistički sadržaj treba Voćinu, jer Voćin nije od jučer turistička destinacija. Dugi niz godina brojni hodočasnici dolaze na ovo područje, a odnedavno tu su i posjetitelji Geo info centra, a ono što nedostaje je ovakav jedan ugostiteljski objekt. Puno je toga vezano za turizam napravljeno u našoj županiji, i ja mogu slobodno reći da smo županija koja je prepoznata na turističkoj karti kontinentalne Hrvatske, te da svake godine bilježimo porast dolazaka i noćenja turista. Čestitam načelniku na ovom jednom investicijskom ciklusu projekata za koji je trebalo imati viziju i hrabrosti, a koji će zasigurno imati značajnu financijsku dobit za cijelu općinu Voćin – rekao je župan Andrović te naglasio da će i dalje imati potporu Županije.

Ukupna vrijednost investicije iznosi 1.724.018,73 eura, od čega projekt sufinancira MRRFEU u sklopu prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema s iznosom od 796.336,84 eura, a preostali iznos od 927.681,89 eura financira Općina Voćin iz svog proračuna.

mp

izvor i foto: icv.hr