Koncert Glazbene škole Milka Kelemena VIVA LA MUSICA 5. lipnja u Voćinu

Glazbena škola Milka Kelemena Slatina pokrenula je jedan veliki projekt kojega po prvi puta izvodi u ovako opsežnom obliku.
Riječ je o koncertu Viva la musica na kojemu će po prvi put zajedno u velikom orkestru i zboru muzicirati 100 izvođača, a zajedno će nastupiti učenici i njihovi učitelji iz matične škole u Slatini i Područnog odjela u Orahovici.

Plan je da se ovaj projekt provodi svake dvije godine, te će se 2025. godine u isti uključiti i učenici PO Voćin koji je s radom započeo 2021. godine, te će tada biti spremni za ovakav tip nastupa, budući da učenici tek od trećeg razreda pohađaju skupna muziciranja.

Na koncertima koji će se održati na otvorenom predstavit će se komorni ansambli, tamburaški i puhački orkestar škole i zbor, a kruna koncerta bit će zajedničko muziciranje sto izvođača koji će izvesti dvije skladbe Viva la vida, britanskog rock sastava Coldplay za koju je aranžman pripremio Mario Jagec i We will rock you koju je napisao Brian May, a snimila britanska rock grupa Queen.

Prvi će se koncert održati u Orahovici 1. lipnja, drugi u Slatini 2. lipnja i posljednji u 5. lipnja u Voćinu na Trgu Gospe Voćinske ispred Hrvatskog doma s početkom u 18 sati.

Izvor: Radio Slatina