13. prosinca održat će se 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije u utorak, 13. prosinca organizira 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj. Tom će prigodom biti obilježena i 31. obljetnica masakra nad 47 civilnih žrtava koje su četnici okrutno pobili 13. prosinca 1991. godine u Voćinu.

Ovogodišnje 14. Hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj bit će održano pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravske županije i Općine Voćin.

Program pod geslom “Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi” započinje u 9:45 sati kada se očekuje početak hodočašća, u 11 sati održat će se pokorničko-molitvena procesija s Prebende do Svetišta Gospe Voćinske, u 12 sati služit će se sveta misa, dok je za 13:15 sati predviđena komemoracija i polaganje vijenaca kod spomenika u središtu Voćina. U 14 sati upriličit će se i susret s rodbinom poginulih u Domovinskom ratu, te hodočasnicima i uzvanicima u društvenom domu.

Izvor: ICV (www.icv.hr)